Vip donirao 2,5 miliona dinara za podršku osobama sa autizmom

Vip donirao 2,5 miliona dinara za podršku osobama sa autizmom

Kompanija Vip mobile uručila je donaciju Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom u vrednosti od 2.500.000 dinara. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika koji su slanjem humanitarnih SMS poruka doprineli donaciji, kao i delu prihoda kompanije od SMS saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika, prikupljena su novčana sredstva koja će biti upotrebljena za realizaciju tri projekta namenjena poboljšanju uslova života osoba sa autizmom i njihovih porodica. Donacijom će biti omogućeno pokretanje digitalne platforme za informisanje i savetovanje porodica osoba sa autizmom, opremanje tzv. medicinskih soba u pet gradova Srbije, kao i otvaranje prvog Radnog centra sa osobe sa autizmom.

„Izuzetno smo počastvovani što su naše dugogodišnje inicijative i ideje za podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u Srbiji prepoznate i podržane od strane kompanije Vip mobile. Pored izuzetno darežljive finansijske komponente, ova donacija ima i onu ljudsku – odziv korisnika donatorskoj akciji bio je veoma veliki, što pokazuje da je svest o autizmu i izazovima koje on donosi porodicama velika, kao i senzibilitet naših sugrađana prema ovom problemu,” poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

„Zajedno sa našim korisnicima napravili smo značajan korak u podršci osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Verujemo da će primena digitalnih rešenja poput on-line savetovališta pružiti bolju i efikasniju podršku, dostupnu svima i to širom Srbije,“ dodao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile prilikom uručivanja donacije.