Vip donirao 2,5 miliona dinara za podršku osobama sa autizmom

Kompanija Vip mobile uručila je donaciju Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom u vrednosti od 2.500.000 dinara. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika koji su slanjem humanitarnih SMS poruka doprineli donaciji, kao i delu prihoda kompanije od SMS saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika, prikupljena su novčana sredstva koja će biti upotrebljena za realizaciju tri projekta namenjena poboljšanju uslova života osoba sa autizmom i njihovih porodica. Donacijom će biti omogućeno pokretanje digitalne platforme za informisanje i savetovanje porodica osoba sa autizmom, opremanje tzv. medicinskih soba u pet gradova Srbije, kao i otvaranje prvog Radnog centra sa osobe sa autizmom.

„Izuzetno smo počastvovani što su naše dugogodišnje inicijative i ideje za podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u Srbiji prepoznate i podržane od strane kompanije Vip mobile. Pored izuzetno darežljive finansijske komponente, ova donacija ima i onu ljudsku – odziv korisnika donatorskoj akciji bio je veoma veliki, što pokazuje da je svest o autizmu i izazovima koje on donosi porodicama velika, kao i senzibilitet naših sugrađana prema ovom problemu,” poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

„Zajedno sa našim korisnicima napravili smo značajan korak u podršci osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Verujemo da će primena digitalnih rešenja poput on-line savetovališta pružiti bolju i efikasniju podršku, dostupnu svima i to širom Srbije,“ dodao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile prilikom uručivanja donacije.