U okviru saradnje sa kompanijom Vip mobile otvorena medicinska soba u Kragujevcu!

Uz podršku i aktivno učešće kompanije Vip mobile, a zahvaljujući novogodišnjoj donaciji njihovih korisnika, nakon Novog Sada medicinsku sobu otvorili smo i u Kragujevcu. Ova soba druga je od planiranih pet.

Ova soba nalazi se na adresi Janka Veselinovića bb, u okviru Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“, i opremljena je medicinskim instrumentima kako bi izgledala kao ordinacija. Ovde će se osobama sa autizmom približiti realne situacije poput lekarskih pregleda i intervencija, koje kod njih predstavljaju izvor anksioznosti. Korisnici će imati priliku da prisustvuju demonstracionim vežbama i da se kroz edukativna štampana vizuelna uputstva sa simbolima i panoe upoznaju sa pravilima ponašanja u lekarskoj ordinaciji.

Realizator aktivnosti i edukacije je Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Kragujevac. Roditelji zainteresovani za edukaciju dece, mogu se prijaviti na mejl autizamkg@gmail.com

Otvaranju medicinske sobe u Kragujevcu prisustvovali su Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, dr. Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Danijela Nešović, potpredsednica Udruženja za pomoć osobama sa autizmom – Kragujevac, Tatjana Simić, direktorka škole „Vukašin Marković, prof dr Nenad Glumbić, redovni profesor Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i Ana Boroš Todić, vođa ovog projekta u kompaniji Vip mobile.