Savez i DE-ENIGMA na Digitalnom samitu lidera EU u Talinu

Savez i DE-ENIGMA na Digitalnom samitu lidera EU u Talinu

Estonsko predsedavanje Savetom, u saradnji sa predsednikom Evropskog saveta, kao i sa Evropskom komisijom, organizovalo je digitalni samit u Talinu, 29. septembra 2017 , koji je okupio šefove država EU. Cilj Digitalnog samita je da posluži kao platforma za pokretanje diskusija na visokom nivou o planovima za digitalne inovacije, koje omogućavaju Evropi da održi vođstvo u digitalnom svetu u narednim godinama.

U evropskim krugovima, naš DE-ENIGMA projekat prepoznat je kao jedan od najboljih EU inovativnih projekata budućnosti, te je delegacija na poziv predsedništva Estonije imala čast i zadovoljstvo na samitu da predstavi Zeno robota i kako veštačka inteligencija može pomoći deci sa autizmom da razviju i poboljšaju socijalne veštine.

Ponosni smo što smo program učenja emocija i socijalnih veštima imali prilike da demonstriramo premijerima Finske, Letonije, Poljske, Grčke, Estonije i Holandije! Narednog dana, u okviru događaja otvorenog za javnost, DE-ENIGMA štand posetilo je više od 900 ljudi sa kojima smo pričali o autizmu i kako DE-ENIGMA robotska tehnologija može pomoći deci sa problemima u komunikaciji i socijalnoj interakciji.

Izuzetno nam je drago što smo deo DE-ENIGMA tima!