Savetovalište radi i u 2019!

Zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i sredstvima koja su odobrena na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u RS, Savetovalište radi i u 2019. godini.

Osluškujući godinama potrebe porodica, kao i specifičnosti vremena u kojem živimo, Savez je došao na ideju o servisu podrške u obliku web platforme putem koje će roditelji moći besplatno da zakažu onlajn konsultacije sa stručnjacima različitih profila, i u zavisnosti od oblasti koja ih muči, dobiju kvalitetno savetovanje.

Potrebu za ovim vidom servisa objašnjava i činjenica da je najveći broj dijagnostičkih centara i servisa podrške za osobe sa autizmom lociran u Beogradu, te da mnoge porodice širom Srbije ne mogu finansijski da priušte dolaske u Beograd ili su prinuđeni da koriste dane godišnjeg odmora kako bi sa detetom uopšte doputovali do potrebnih usluga. Takođe, platforma im omogućuje i duže sesije, kao i mogućnost biranja stručnjaka prema oblasti iz koje im je podrška potrebna.

Savetovalište je pokrenuto 2. aprila 2018, simbolično na Svetski dan autizma, zahvaljujući novogodišnjoj donaciji kompanije Vip mobile koja je finansirala razvoj platforme, a zahvaljujući sredstvima Ministarstva obezbeđena je podrška servisu i u ovoj godini!

Svoj besplatan termin sa našim savetnicima možete zakazati putem linka http://savetovaliste.autizam.org.rs/

Na websajtu Savetovališta takođe možete dobiti sve informacije o funkcionisanju ovog servisa.