Završni onlajn događaj PROPAR projekta

Da li ste ikada čuli frazu „Ako ste upoznali jednu osobu sa autizmom, upoznali ste JEDNU osobu sa autizmom?“ Na ovom onlajn događaju možete upoznati tu jednu osobu sa autizmom! Stiven Šor govoriće o ulozi roditelja i zašto je izuzetno važno podržati porodice autistične dece i odraslih. Za ceo web seminar koji je besplatan biće obezbeđen prevod na srpski jezik, a početak predavanja je u PETAK 25. septembra u 16:00.
Ukoliko želite da učestvujete u ovom besplatnom online seminaru, sve što treba da uradite je da se registrujete na linku https://zoom.us/webinar/register/5716006336356/WN_MxW-MPRfS0SxiI8QRAq5aA?fbclid=IwAR0GJbYZXkCdQqtN1oX7RJlcg7QbEfcL_DcDO9irBvhGtrg1EfowhJDzsI0
Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom jedan je od partnera na projektu „PROPAR – Professional support of parents of children with autism (and other developmental disorder)“ Ovaj projekat ima za cilj razmenu iskustva u pružanju podrške i usluga porodicama dece i odraslih sa autizmom i drugim razvojnim poremećajima i nakon skoro 2 godine završava se besplatnim vebinarom za roditelje i stručnjake.
Gostujući predavač biće Stiven Šor, autistični profesor specijalne edukacije sa Adelfi univerziteta, SAD. Nakon toga partneri sa projekta će sa učesnicima vebinara podeliti primere dobre prakse iz oblasti obrazovanja dece sa autizmom.
Projektni partneri su: Mars fondacija, udruženje roditelja iz Budimpešte, JiM fondacija, koja pruža usluge osobama sa razvojnim poremečajima na teritoriji čitave Poljske (i u svom sastavu ima dijagnostički centar, školu i vrtić) i CHEIA udruženje iz grada Tirgu-Mures u Transilvaniji, Rumunija.